Tread carefully

De relatie tussen een dominant en submissive is best complex en wordt vaak volledig verkeerd begrepen. Buitenstaanders denken dat een D zich ‘uitleeft’ op een sub en op een bepaalde manier is dat ook zo, maar niet met het beeld als een huisvrouw met een mattekopper, zoals vaak wel gedacht wordt.

Als er een vergelijking gemaakt moet worden, dan is die van een gitarist misschien wel passend: een gitarist kan niet ongecontroleerd over de snaren heen raggen, om muziek uit een instrument te halen is finesse en aandacht nodig. Dat zou je niet zeggen wanneer je een hard rock gitarist bezig ziet, maar technieken als hammer on en pull off doe je niet zo maar even.

Een dominant probeert een submissive ook zo te bespelen dat ze, ahm, ‘muziek’ gaat maken, want dat is uiteindelijk waar jij dan jouw kick weer uit krijgt. Feitelijk is het gevoel van een dominant ondergeschikt aan dat van de submissive; zij komt eerst en jij mag meeliften. Een zwaar symbiotische relatie en de submissive is leidend, hard rock style dan wel. ๐Ÿ˜€

De sub vindt het fijn om de controle los te laten, oncomfortabel te zijn of zelfs pijn te ervaren en de dom mag mee op haar emoties. Maar om die emoties op te roepen, moet je wel je instrument leren bespelen. Er zijn immers een hoop verschillende gitaren en de electrische bespeel je heel anders dan een akoustische of een banjo.

Zeker als je gitaar net nieuw is.

Het zoeken naar de juiste aanslag, het stemmen van de snaren, het leren bespelen is iets wat tijd kost. Ga je te snel of speel je te hard, dan kon je wel eens iets kapot maken. Maar ga je te langzaam, dan kan ze interesse verliezen. Lastig hoor. Je aandacht volledig focussen en continue een stapje verder, totdat je merkt dat ze haar grens heeft bereikt. En die grens kan elke keer anders zijn. Het lijkt wel een vrouw. ๐Ÿ˜€

2 reacties op โ€˜Tread carefullyโ€™

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.