Elk voordeel

SL kan best wel heel gaaf zijn. Je krijgt de gelegenheid om dingen te doen waar je alleen van durfde te dromen. Het zijn immers gelijkgezinden die je op die website tegenkomt. Mensen, vrouwen in mijn geval, met een nieuwsgierigheid naar dezelfde dingen, en die de beslissing gemaakt hebben dat ze daar wat aan willen doen. To scratch the itch, zoals de Engelsen dat zeggen. En gezamelijk scratchen kan heel erg plezierig uitpakken, maar er ligt ook een grote valkuil op de loer…

Regelmatig loopt een SL relatie namelijk veel te goed en vliegen de emoties behoorlijk snel de bocht uit. Je maak immers samen dingen -dromen?- waar, gevoelens waar je waarschijnlijk al jaren mee hebt lopen slepen. En dat is enorm bevrijdend. Bovendien is een SL relatie behoorlijk specifiek; je komt bij elkaar voor eigenlijk maar één doel: plezier hebben. Alle sores laat je thuis en je ontsnapt voor enkele uren. En dat is aangenaam en eigenlijk erg oneerlijk voor thuis.

Toch zitten de meesten op SL, omdat ze thuis niet willen opgeven, anders hadden ze die knoop al wel doorgehakt. Na een tijdje gaat één van beide SLers ontdekken dat de gevoelens van liefde voor hun SL geen bestaansrecht hebben en dan volgt een moeilijke break up. De emotionele vlucht is hoog, maar de val daarna deste dieper. Meestal sterft een SL relatie snel, nadat er verliefdheid in het spel komt (maar je hebt tenminste wel weer eens intens gevoeld)!

En zelfs als je in staat bent verliefdheid buiten de relatie te houden, ontstaat er toch een intense band. Immers, als je alleen maar fysieke seks wilt (moeten we dat dan neuken noemen?), kun je beter de rode lichtjes opzoeken. SL vraagt veel meer persoonlijke investering. Je chat weken of maanden met elkaar, je hebt een aantal dates, en je wordt simpelweg onderdeel van elkaars leven. Soms tot op een punt dat je voorzichtig moet worden dat je je niet verpraat thuis;

“Leorise chatte nog vandaag dat… Ehm…”

“Wie is Leorise?????”

En toch ben je maar een zijwiel. Het echte leven gaat door en niet iedereen is in staat om die twee werelden goed te combineren. De reden waarom iemand op SL gegaan is kan veranderen, dingen kunnen thuis anders worden. Dus hoe lang houdt een SL relatie gemiddeld stand? Hoe lang blijft het leuk? Ik weet dat er mannen zijn die na één of twee dates door gaan naar de volgende. Dat is wel heel drastisch.

Maar er is altijd die onzekerheid dat je SL contact krijg met een leukere nieuwe ander. Een SL relatie is intens en flinterdun tegelijk en voor je het weet sta je plots aan de zijlijn. En er is niets wat je daar aan kunt of mag doen, want dat is het spel van SL. Het ene moment heb je de meest erotische plannen in je agenda staan en een week later vraag je je af hoe je die thuis zorgvuldig opgebouwde smoes uit je agenda krijgt, omdat alleen op een hotelkamer zitten ook zo zielig is.

Er zijn tijden waarop je je de khysar te rijk voelt en andere momenten zijn gewoon weg kut. Excusez moi.

Een reactie op “Elk voordeel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.